De Engelse taal komt goed van pas op een schip

Als je net zoals ik in de binnenvaart werkt, dan kom je natuurlijk op leuke plekken. Ik moet zeggen dat het werk mij heel erg ligt, maar dat zal zeker niet het geval zijn voor iedereen. Er zijn mensen die er totaal niet tegen kunnen. In het werk heb ik echter ook veel te maken met mensen van een andere nationaliteit.

De voertaal op een schip met meerdere nationaliteiten is toch vaak Engels. Nu moet ik zeggen dat mijn Engels redelijk op peil is. In mijn werk kan ik mijzelf altijd verstaanbaar maken. Wat mij wel opvalt, is dat wanneer ik met mensen uit bijvoorbeeld Engeland, Ierland of de Verenigde Staten praat, ik soms niet helemaal uit mijn woorden kom. Voor deze mensen is het natuurlijk de moerstaal en ik merk dat ik dan een beetje achterblijf. Toch wel zonde, hier wil ik iets aan gaan doen. Beter Engels spreken staat nu echt hoog op mijn lijstje!

Cursus volgen

Nu zijn er natuurlijk veel opties om je Engels te verbeteren. Veel oefenen is vooral belangrijk. Maar ik merk altijd dat ik graag een les of cursus volg voor iets als dit. Je moet er dan naartoe en wordt als het ware geforceerd om de leren. Les krijgen van een leraar staat mij ook wel aan. Nu kun je engels leren in een soort van cursus. De lessen worden gegeven door iemand die uit een Engels sprekend land komen en dat vindt ik wel wat. Er zitten natuurlijk wel wat kosten aan verbonden, dat is logisch. Maar ik zie het als een investering in mijzelf die zichzelf op de lange termijn terug zal betalen. Het helpt mij gewoon in mijn werk en hopelijk zal ik straks ook met native Engelse mensen goed kunnen communiceren. Het besluit om het te gaan doen is genomen, ik zal nu nog even moeten kijken wanneer de cursus precies gaat starten en wanneer ik kan. Maar dit zal zeker voor het einde van het jaar beginnen! Mocht je trouwens zelf ook beter Engels willen leren spreken, dan kan ik onderstaande video aanraden.

Goed aangeschreven opleiding

Nu ik mij wat meer aan het focussen ben op de opleidingen die er beschikbaar zijn, merk ik dat er veel keuze is. Het is voor mij voornamelijk belangrijk dat de opleiding Engels goed staat aangeschreven. Als het dan wat meer kost, dan is dat maar zo. Er is een soort instituut dat heet Cambridge, waar mensen deze instituten bij zijn aangesloten. De partij die ik eerder noemde is daarbij aangesloten en je weet dan in ieder geval zeker dat je daar kunt gaan beginnen.